Scoutinggroepen winnen zonnepanelen!

Winnaars

Scoutinggroep de Valkeniers uit Koudekerke en Scoutinggroep Frans Naerebout uit Goes zijn de gelukkige winnaars geworden van de wedstrijd 'Zet je vereniging in het zonnetje'. Beide verenigingen ontvangen gratis een set zonnepanelen. Aan de wedstrijd, die is georganiseerd door Zeeuwind en de ZMf, deden 28 Zeeuwse verenigingen mee. De verenigingen hebben alles op alles gezet om zoveel mogelijk stemmen te werven. In totaal zijn er via de website nagenoeg 16.000 stemmen uitgebracht! Het meest succesvol was Scoutinggroep de Valkeniers, met maar liefst 8952 stemmen. Scoutinggroep Frans Naerebout won de prijs voor de meest ludieke actie. Beide verenigingen ontvangen in oktober ter plekke de gratis set van tien zonnepanelen uit handen van de Saman Groep uit Zierikzee.

Scoutingroep de Valkeniers heeft veel stemmen binnengehaald door een succesvolle Facebookactie een dag voordat de stembussen sloten. Doordat zij hun netwerk binnen scouting Nederland hadden ingeschakeld ging de actie viraal. Lange tijd gingen zij-nek-aan nek met Rugbyclub Tovaal, de winnaars van de zonnepanelen in 2015, maar de succesvolle stemactie zorgde voor een stevige eindsprint op het laatste moment. Ook de 100 extra stemmen die verdiend konden worden als een lid van de vereniging zelf zonnepanelen aanschafte brachten geen verandering meer in de einduitslag: scouting de Valkeniers heeft met stip de meeste stemmen geworven! De club is zeer blij met de prijs. Met de panelen dragen zij niet alleen bij aan een gezond milieu maar ook wordt de energierekening van de vereniging een stuk lager. Het geld dat de club hiermee bespaart, wordt ingezet voor andere activiteiten.

Scoutinggroep Frans Naerebout had volgens de jury de meest ludieke actie om stemmen te werven. De zeeverkenners hebben flink de handen uit de mouwen gestoken om hun vereniging aan de duurzame energie te helpen. Onder het motto ‘Omdat scouts respect hebben voor de natuur!’ deelden zij op de markt in Goes door hen zelf gemaakte flyers uit. Samen met de jeugdleden hebben zij met behulp van tablets en smartphones op en rond de grote markt stemmen verzameld bij het winkelend publiek. 2017 Mensen stemden hierdoor op scoutinggroep Frans Naerebout. De jury prees de scouts voor de originaliteit van de actie, de duurzaamheidsgedachte en de enthousiaste concrete inzet van zowel jong als oud.

Het was een spannende wedstrijd: de tweede plek was voor Rugbyclub Tovaal, met 4210 stemmen. Dierenasiel Walcheren werd met hun aansprekende filmpje over de asieldieren met de ludieke actie tweede.

Ontwerp & realisatie: Nilsson | Privacyverklaring