Scouting deelt gratis zonnebloemen uit op jaarmarkt Yerseke

De leden van de Ridder Boudewijngroep, dé scoutingclub van Reimerswaal, delen onder het motto ‘Eén zonnebloem voor u, tien zonnepanelen voor ons!’ zaterdag 23 mei gratis zonnebloemen uit op de jaarmarkt in het centrum van Yerseke. Met deze sympathieke actie proberen de scouts een set zonnepanelen te winnen. De Ridder Boudewijngroep is namelijk één van de bijna dertig verenigingen die meedoet aan de wedstrijd van Het Zonneffect. Deze competitie is een initiatief van de ZMf en Zeeuwind. Iedereen mag tussen 13 mei en 21 juni een stem uitbrengen op www.hetzoneffect.nl. Twee clubs winnen en krijgen van Saman Groep uit Zierikzee een gratis set van tien zonnepanelen, inclusief omvormer en montage.

Handen uit de mouwen!
Om extra stemmen binnen te halen, hebben de leden van de groep al enkele weken geleden de handen uit de mouwen gestoken. De jongste leden van de groep, de Welpen, hebben van oude kranten kweekpotjes gevouwen, deze gevuld met potgrond en er een zonnebloemzaadje in gedaan. Sindsdien worden de jonge plantjes regelmatig verzorgd, zodat de scouts 23 mei op de jaarmarkt al een mooi plantje kunnen weggeven dat zó de tuin in kan. Voor wie het zelf leuk vindt om de zaadjes op te kweken, geven de scouts ook zakjes met enkele zaadjes weg. Uiteraard wordt iedereen die een plantje of zakje zaad wil meenemen, gevraagd om eerst een stem uit te brengen op de Ridder Boudewijngroep! Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door De Markten uit Wouw, die een gratis marktkraam ter beschikking stelt.

De zon doet de rest…
De scoutinggroep heeft voor de zonnebloemactie gekozen omdat deze goed past bij het doel, de zonnepanelen. Zowel de scoutingleden zelf komen in actie door plantjes op te kweken. Mensen die een zonnebloem van ons krijgen komen in actie door te stemmen. Daarna doet hopelijk de zon de rest en geniet scouting  Ridder Boudewijngroep deze zomer van gratis elektriciteit en mensen die gestemd hebben van een mooie zonnebloem in hun tuin!

‘Spaarzaam’
Duurzaamheid zit al in het DNA van  de scoutinggroep toen het woord nog niet was uitgevonden. Bij alles wat ze doen proberen de leden op een creatieve manier aan materialen te komen en mankracht in te zetten. Door ‘spaarzaam’, zoals in de scoutingwet staat te zijn, is bijvoorbeeld de oudste vlet van de Zeeverkenners dit jaar al vijftig jaar in de vaart. Het doel van deze ‘zuinigheid’ is om de contributie voor de leden zo laag mogelijk te houden, zodat scouting voor iedereen toegankelijk is. Met tien zonnepanelen op het dak van het vijf jaar oude clubgebouw, zou de club een fikse besparing op onze energierekening kunnen realiseren, wat uiteraard ten goede komt aan het spelaanbod en de leden.

U vindt hier de flyer van deze actie.

Ontwerp & realisatie: Nilsson | Privacyverklaring