Het zon effect gaat weer van start

Vanaf zaterdag 4 april gaat Het Zon Effect weer van start. Deze gezamenlijke inkoopactie van zonnepanelen is al drie jaar lang een groot succes. Het Zon Effect heeft ervoor gezorgd dat er  in drie jaar tijd 18.000 zonnepanelen op 1600 daken zijn geïnstalleerd, met een totale opbrengst van 4,5 MW elektriciteit.

Ook dit jaar kunnen mensen in Zeeland tegen een scherp tarief zonnepanelen aanschaffen via Het Zon Effect. Het Zon Effect is een project van de ZMf (Zeeuwse Milieufederatie) en Zeeuwind. Het doel van het project is eigenlijk heel simpel: meer zonne-energie in Zeeland. We willen mensen bewust maken van het belang van zonne-energie en geven informatie over het aanschaffen van zonnepanelen. De campagneperiode van Het Zon Effect is van 4 april tot en met 14 juni.

Dit jaar organiseert Het Zon Effect vier informatiebijeenkomsten in Goes, Oostburg, Terneuzen, Middelburg. Deze worden in de derde en vierde week van april gehouden. De exacte data volgen nog. Vorig jaar bezochten ruim 600 bezoekers de informatieavonden die verspreid over Zeeland werden gehouden. Uiteindelijk hebben toen 400 huishoudens in totaal 5.000 panelen op hun daken gelegd.

Nieuw dit jaar is een wedstrijd voor vrijetijdsverenigingen waarmee zij gratis sets zonnepanelen kunnen winnen. Ook hier leest u meer over op deze website.

Ontwerp & realisatie: Nilsson | Privacyverklaring