Gratis zonnepanelen voor rugbyclub en scoutinggroep

Rugbyclub Tovaal uit Goes en Scouting Ridder Boudewijngroep uit Yerseke zijn de winnaars geworden van de wedstrijd 'Zet je vereniging in het zonnetje'. Beide verenigingen ontvangen gratis een set zonnepanelen. Aan de wedstrijd, die is georganiseerd door de ZMf en Zeeuwind, deden 29 Zeeuwse verenigingen mee. De verenigingen hebben alles op alles gezet om zoveel mogelijk stemmen te werven. In totaal zijn er via de website www.hetzoneffect.nl ruim 6000 stemmen uitgebracht. Het meest succesvol in het stemmen werven was Rugbyclub Tovaal met 1337 stemmen. Scouting Ridder Boudewijngroep uit Yerseke won de prijs voor de meest ludieke actie. Rugbyclub Tovaal ontvangt vrijdag 26 juni ter plekke de gratis set van tien zonnepanelen uit handen van de Saman Groep uit Zierikzee.

Rugbyclub Tovaal heeft veel stemmen binnengehaald door een actie in de binnenstad van Goes op 30 mei. Door te trappen op ‘spinningfietsen’ wekten de rugbyers energie op om op een scherm een promotiefilmpje over rugby te laten zien. Zo vroegen zij aandacht voor de rugbysport, en ook voor het duurzaam opwekken van energie. Tegelijkertijd werden voorbijgangers enthousiast gemaakt om te stemmen op de Goese Rugbyclub. De club is zeer blij met de prijs. Met de panelen dragen zij niet alleen bij aan een gezond milieu maar ook wordt de energierekening van de club een stuk lager. Het geld dat de club hiermee bespaart, wordt ingezet voor andere activiteiten van de club.

Scouting Ridder Boudewijngroep had volgens de jury de meest ludieke actie om stemmen te werven. De kinderen hebben flink de handen uit de mouwen gestoken om hun club aan duurzame energie te helpen. Onder het motto ‘Eén zonnebloem voor u, tien zonnepanelen voor ons!’ deelden zij op de jaarmarkt in Yerseke gratis door hen zelf gekweekte zonnebloemen uit. Zij gaven de jonge plantjes water, knutselden reuze-zonnebloemen van oud hout in elkaar, deelden zelf gebakken zonnebloemkoekjes uit en maakten een promotiefilm over de wedstrijd. Dankzij hen bloeien er deze zomer in honderden tuinen in Yerseke prachtige zonnebloemen. 463 mensen stemden in ruil hiervoor op de Ridder Boudewijngroep. De jury prees de scouts voor de originaliteit van de actie, de duurzaamheidsgedachte en de enthousiaste inzet van jong en oud.

Het was een spannende wedstrijd: de tweede plek was voor Scouting Heinkenszand met 716 stemmen en de derde plek voor carnavalsvereniging De Mutsen met 612 stemmen. Ook zij organiseerden aansprekende ludieke acties.

De wedstrijd ‘Zet je vereniging in het zonnetje’ maakt onderdeel uit van de gezamenlijke inkoopactie Het Zon Effect van de ZMf en Zeeuwind. Via deze gezamenlijke inkoopactie kunnen particulieren tegen een zeer scherp tarief zonnepanelen op hun dak laten installeren. Alle informatie hierover is te vinden op www.hetzoneffect.nl. De gezamenlijke inkoopactie is wegens succes verlengd tot 15 juli 2015.

Ontwerp & realisatie: Nilsson | Privacyverklaring