Elektriciteitsrekening scouting Yerseke smelt als sneeuw voor de zon

Met wat slimme besparingen én lekker zonnig weer kunnen de scouts van de Ridder Boudewijngroep in Yerseke de komende jaren een streep zetten door de elektriciteitsrekening.Sinds begin juli liggen er namelijk twaalf zonnepanelen op het dak van clubgebouw ’t Wachtschip aan de Burenpolderweg. De scoutinggroep heeft de panelen gewonnen met de wedstrijd ‘Zet je vereniging in het zonnetje’ van Het Zon Effect, een initiatief van de ZMf (Zeeuwse Mileufederatie), Zeeuwind en Installatiebedrijf Saman uit Zierikzee.

Rugbyclub Tovaal uit Goes wist in deze competitie het meeste stemmen te vergaren. De Ridder Boudewijngroep eindigde op een vierde plaats maar had volgens de jury de meest ludieke actie.  Zo gaven de Welpen zelfgekweekte zonnebloemen weg op de jaarmarkt en maakten de Zeeverkenners een flitsend filmpje over hoe zij met hun zeilbootjes al jaren profiteren van een andere onuitputtelijke duurzame energiebron: de wind.

Bij Tovaal werden de panelen tijdens een feestelijke bijeenkomst op 27 juni al geplaatst, de scouting was afgelopen dinsdag aan de beurt. De twaalf zonnepanelen hebben een verwachte opbrengst van 2420 kWh. De Reimerswaalse scouts verbruiken jaarlijks ongeveer 2800 kWh en willen door nóg bewuster om te gaan met energie de elektriciteitsrekening op nul brengen. Daarmee bespaart de club zo'n vijfhonderd euro per jaar. Dat geld wordt besteed aan activiteiten en het laag houden van de contributie, zodat scouting voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast is de Ridder Boudewijngroep ook erg blij om op deze manier een steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Foto: Monteurs van Saman leggen de laatste hand aan de installatie van twaalf zonnepanelen op het dak van het scoutinggebouw in Yerseke.

Ontwerp & realisatie: Nilsson | Privacyverklaring