Het verhaal van...

Zonnepanelen zijn een flinke investering, dan wilt u natuurlijk wel de zekerheid dat u met een betrouwbare partner in zee gaat. Natuurlijk kunnen wij u vertellen hoe betrouwbaar wij zijn, maar ons inziens kunnen de mensen die eerder zonnepanelen hebben aangeschaft via Het Zon Effect dat veel beter doen.

"De opbrengst van de zonnepanelen stijgt boven mijn verwachting uit."

Familie van der Klip uit Middelburg

Dak pal op het Zuiden
Leo van der Klip: “Wij hebben vorig jaar 12 zonnepanelen laten plaatsen door de Saman Groep uit Zierikzee. Ons dak ligt perfect voor plaatsing van zonnepanelen, we liggen pal op het zuiden. We hebben gekozen voor de 265 WP mono-panelen (zwarte panelen), dus we hebben een iets hogere opbrengst per paneel vergeleken met de standaardpanelen. We hebben uiteindelijk voor Saman gekozen vanwege de scherpe prijs en door de samenwerking met Het Zon Effect, dat gaf een goed gevoel.

Opbrengst is boven verwachting
We zijn erg tevreden over onze panelen, ze draaien goed. Van tevoren was aangegeven dat we zo’n € 620,- per jaar uit onze panelen kunnen halen. Ze zijn 2 juli 2013 geplaatst en we zitten nu, begin april, al op een opbrengst van € 594,-. Dus we gaan een heel goed jaar tegemoet, we hebben nog drie goede zonmaanden te gaan dus de opbrengst stijgt ver boven de verwachting uit.”

Elke dag zien hoeveel euro’s je zonnepanelen opbrengen
Anita van der Klip: “Eigenlijk kijk ik elke dag even op via de I-pad op mijn zonne-energie app. Het is een gewoonte geworden. Deze app maakt automatisch verbinding met de omvormer en zo kan ik op elk gewenst moment van de dag bekijken hoeveel energie ik op dat moment opwek.  Ook kan ik per dag zien hoeveel euro’s mijn zonnepanelen mij die dag hebben opgeleverd. Een van de topdagen van 2013 was 7 juli. Toen hebben we 21 KwH opgewekt dat staat gelijk aan € 5,23. Daar word je vrolijk van.”

Blij met Het Zon Effect
We zijn blij dat we zonnepanelen via Het Zon Effect hebben aangeschaft. We zijn samen naar de informatiebijeenkomst van Het Zon Effect geweest, daar ontvingen we veel handige informatie en al onze vragen zijn er beantwoord. We zijn bovendien erg tevreden over Saman. We hebben goed advies gekregen en de monteurs waren ook erg vriendelijk en professioneel. Ze hielden bij het opbouwen van de steiger zelfs rekening met onze planten in de tuin. We hebben een siertuin waar we veel tijd en moeite insteken dus dat konden we erg waarderen.“

"In 2013 hebben we zonnepanelen aangeschaft via Het Zon Effect bij Saman. Goed advies en professionele monteurs. Ik kan ze eigenlijk iedereen aanbevelen.."

De heer Moerdijk uit Arnemuiden

De heer Moerdijk: “Wij zijn best grootverbruikers. We verbruiken zo’n 6.000 KwH per jaar, dat is flink. Ik ben een vogelkweker en door mijn vogels verbruik ik flink wat meer stroom dan een gemiddeld huishouden. We hebben 24 panelen laten plaatsen. We, of eigenlijk mijn vrouw heeft gekozen voor zwarte panelen. Dat vond ze toch mooier.

In juni 2013 heeft de Saman Groep de panelen geplaatst. Ik vond het allemaal erg vlot verlopen. Goed advies en fijne, professionele monteurs. Ik kan ze eigenlijk iedereen aanbevelen.

Mijn doel is een opbrengst van 3.750 KwH op mijn dak op het Noordoosten
Elke dag ga ik even naar mijn schuurtje om op mijn omvormer te kijken wat de stand is. Ik vind het leuk om te zien hoeveel mijn panelen opwekken. Ik ga mijn gewenst vermogen net halen, denk ik. Het is wel wat spannend. Mijn dak ligt op het noordoosten, dus dat is niet de beste ligging voor de zonnepanelen. Ik zit nu op bijna 2.500 KwH en ik moet voor juli aan de 3.750 KwH  zitten om mijn doel te halen. De beste maanden van 2014 moeten nog komen, dus ik heb er wel vertrouwen in dat ik mijn doel ga halen.

Op verjaardag gaat het altijd over zonnepanelen
Ik ben eigenlijk aangestoken met de zonne-energiekoorts op verjaardagen. Steeds meer mensen in mijn omgeving schaften zonnepanelen aan, ik wilde niet achterblijven. Het is nu zo’n goede investering. Kijkend naar de rente die ik op de bank krijg, dan kun je beter zonnepanelen aanschaffen. Ik kan nu niet meer naar een verjaardag toe zonder over onze zonne-opbrengst te praten. Mijn broer, mijn zwager en een aantal kennissen hebben zonnepanelen en we moeten altijd even de opbrengst vergelijken.

Sociale contacten
Wat ik bovendien ook erg leuk vindt, is het contact met de buren. Sommige buren met wie ik voorheen nooit contact had, spreken mij nu aan om te vragen hoe het met mijn zonnepanelen gaat. Ik heb ook al meerdere mensen over de vloer gehad die graag even naar mijn installatie wilden komen kijken. Dat vind ik geen probleem, eigenlijk alleen maar leuk. “

Ontwerp & realisatie: Nilsson | Privacyverklaring